over ons

Couvert Extra; Ook een bord voor een Ander 

Voedselbanken door heel Nederland verkeren de laatste jaren in zwaar weer: de vraag naar de pakketten wordt steeds groter en het aanbod kleiner. Ook de Delftse Voedselbank ondervindt deze problemen. Initiatiefnemers Tijn Noordenbos (Uit de Kunst) en Jon Cornelese (Café de Oude Jan) vonden het tijd om hier, vanuit de Delftse horeca, wat aan te doen. 

In juli 2012 zijn zij gestart met Stichting Couvert Extra, met als doel om vanuit de Delftse horeca de lokale Voedselbank te steunen. Horeca bedrijven die Couvert Extra steunen, doen dit met een financiële bijdrage vanaf 15,- per maand. Hiermee worden wekelijks producten gekocht waar de Voedselbank een structureel tekort aan heeft. Zo worden de vaak eenzijdige voedselpakketten completer en uitgebreid met producten als pasta, fruit en kaas. 

Stichting Couvert Extra is nu ruim twee jaar actief en er zijn al meer dan 20.000 producten geleverd aan de Delftse Voedselbank. Buiten de wekelijkse voedseldonaties zorgde Couvert Extra met verschillende acties voor extra giften. Zo kregen de bij de Voedselbank aangesloten gezinnen de afgelopen twee jaar met kerst een stamppotpakket en werd de jaarwisseling zeer smakelijk gevierd met een kiprollade. Daarnaast was de barmannenkalender Couvert Extravert 2013 een enorm succes en bracht enorm veel extra inkomsten. Hiermee is onder andere een ruime koelcel gefinancierd voor het nieuwe distributiecentrum van de Voedselbank.  

Het kookboek Couvert ExtraVers is het nieuwste project van de stichting. De afgelopen maanden is een team van acht vrijwilligers keihard bezig geweest om dit culinaire neusje van de zalm te realiseren. Stichting Couvert Extra is trots op het stoere resultaat en alle dank en lof gaat dan ook uit naar deze groep vrijwilligers.  

De opbrengsten van het boek zullen volledig ten goede komen aan de Delftse Voedselbank. 

Dus bindt je keukenschort om, slijp je koksmessen, neem een deegrol in de hand en ga de culinaire strijd aan met armoede!  Het kookboek is vanaf 24 november te koop in de Delftse horeca, bij boekhandel Huyser en bij de Makro.